Dallinga legt Ceulemans vast

SLUISKIL

Niet het bereiken van de finale van de nationale bekercompetitie, maar de overeenkomst met Raymond Ceulemans voor het volgende seizoen was het grote nieuws van afgelopen weekeinde in de Zeeuwse biljartwereld.

JOOP VAN DEN OUDENHOVEN

De finaleplaats was na de 0-8- en 1-11-winst in de heenwedstrijd tegen Man op Maat/'t Caves al een zekerheidje. Al na twee sets in de wedstrijd hadden Jean Paul de Bruijn en Patrick Vasseur daarvoor gezorgd. Uiteindelijk werd het nu 6-2 en 8-4 als gevolg van het verrassende verlies van Vasseur.

Dat werd rechtgezet door De Bruijn en Bart Ceulemans die met 2-1 wonnen en Frédéric Caudron die biljartlegende Raymond Ceulemans met 3-0 versloeg, al zorgde de oude meester in de eerste set voor veel dreiging: 15-14. Daarna kende de kopman van Dallinga.com geen genade.

Meteen na afloop namen Meerten Dallinga, voorzitter van de Stichting Driebandenpromotie Zeeland en Ceulemans plaats aan de onderhandelingstafel. Dallinga was op zoek naar een waardig reservespeler met toegevoegde waarde als publiekstrekker en Ceulemans had daarnaar wel oren.

De deal was snel gesloten en Ceulemans, die dit jaar tachtig wordt, speelt volgend seizoen maximaal vijf wedstrijden voor de ploeg uit Sluiskil. Daarmee maakt hij op late leeftijd zijn debuut als biljarter in Zeeuws-Vlaanderen.

Hij kwam eerder al wel eens twee seizoenen in actie in Zeeland, als speler van het toenmalig team Martens Cleaning in Kapelle. Kleinzoon Bart Ceulemans vertrekt naar Burgmans Biljarts in Bergeijk, dat in de eerste divisie uitkomt.

Realisatie: TiDi Graphics