JP de Bruijn cup smaakt naar meer

Het koppel met Middelburger Arnold Slootmans en Theo Voermans uit Zaamslag heeft beslag gelegd op de eerste Jean Paul de Bruijn-cup. Een invitatietoernooi voor biljarters uit de gehele provincie die lesvolgers zijn bij de naamgever.
JOOP VAN DEN OUDENHOVEN

Het toernooi werd gespeeld in de prachtige, van vier tafels voorziene accommodatie De Vlaschaard in Koewacht. Een club die met 55 leden tot één van de grootste verenigingen uit de regio behoort. William Pauwels, Wilfried Pilaet en Sjaak de Baar namen na overleg met Jean Paul de Bruijn het initiatief en waren gastheer voor maar liefst 64 deelnemers. Die werden op basis van sterkte in koppels ingedeeld en speelden elk minimaal drie partijen telkens van twintig minuten. Na een biljart-dag van 09.00 's morgens tot 17.00 uur kwam het koppel Slootmans/Voermans na een bloedstollende finale als winnaar uit de strijd. Zij versloegen Adrie van de Sijpt uit Koewacht met zijn koppelgenoot Ko Vergouwe uit Zaamslag met 18-17.

De koppels Thijs/Van Geffen en Pauwels/Van de Velde werden gedeeld derde. Wilfried Pilaet was trots op het door zijn vereniging georganiseerde biljartfeest. Want dat was het, vond ook naamgever en animator De Bruijn: ,,Het was een geslaagd toernooi en van alle kanten kwam direct het verzoek om dit jaarlijks een vervolg te geven. Het is vrijwel zeker dat er dat gaat komen. Het enthousiasme van de deelnemers maakt een dergelijk evenement alleen maar interessanter. Daar ben ik blij om. Het is een mooie promotie voor de biljartsport in onze provincie."

Realisatie: TiDi Graphics