Gewestelijke teamkampioenschappen

2016-2017

In het driebanden groot A-klasse werd Treva vierde. De titel ging naar ZBGG uit Hoeven. Ronlad van Geyt, Sylvia Eckel (beiden net teruggekeerd uit Vietnam), Chris Mijnsbergen en Marco Kooiman kwamen tot een remise en verloren twee keer.

In het driebanden klein B1 bracht VEGABV het tot de derde plaats. Oppermachtig was BV Dorpszicht en de andere teams haalden allen 2 punten waarna het percentage de doorslag gaf voor de klassering.

In het driebanden B2 werd ALM 1 uit Goes ongeslagen winnaar van de poule waarmee een plaats op het NK eind juni in Nieuwegein werd zeker gesteld. Een keer werd gelijk gespeeld en twee keer gewonnen. Piet Schrier, Ellen Riemens, Rob Jacobs en Jan de Jonge, twee weken geleden 93 jaar geworden, tekende voor dit succes. opmerkelijk feit: Nadat Alm niet meer kon worden ingehaald besloten de teams van de onderaan staande De Keuning 3 en De4 Kastanje 3 dat spelen geen zin meer had en dus werd middels de toestemming van de gewestelijk wedstrijdleider de laatste partijen niet meer gespeeld. Wel eens gehoord dat een voetbalwedstrijd bij een 3-0 achterstand werd gestaakt omdat de tegenstander toch niet meer kon winnen. Goed voor het serieus nemen van de sport zoiets.

In het Libre C1 viel geen eer te behalen voor een gehavend Carambowl 1. Met drie nederlagen werd de Goese ploeg naar huis gestuurd. BSV 4 opakte de titel.

In het libre C2 was er Zeeuws succes voor De Vierlingen 2 uit 's Gravenpolder dat ongeslagen de titel pakte en daarmee ook een plaats op het NK. Mark van der Hage, André Goozzen en Leo de Pree waren de prijsvechters.

In het libre C3 kwam 't Anker uit Hansweert niet verder dan een gedeelde derde/vierde plaats en werd uiteindelijk op basis van percentage vierde geklasseerd. een overwinning en twee nederlagen waren niet voldoende voor titelkansen. Die was voor De Kastanje 6.

Realisatie: TiDi Graphics