Grand Prix Nationaal

Grand Prix driebanden cyclus 2017

 

Eerste Grand Prix in 't Oogh van Vlaerdingh

 

ppp kwalificatie. Enige Zeeuwse deelnemers zijn Richard de Bruin en Onur Can. Beide overleven deze ronde al was het voor De Bruin krap met een overwinning en een verliespartij. Het moyenne(1.030) was echter goed genoeg om de volgende ronde te bereiken.
pp kwalificatie. Voor Onur Can werd deze ronde einde avontuur. Twee nederlagen werden hem fataal al was die tegen Emilio Sciacca eervol 23-25 in 27. Richard de Bruijn overleefde opnieuw nu met twee nipte overwinningen, 25-23 op Jos Goverde en 25-24 op Frank van Rooij. Michael Vink plaatste zich ook voor de volgende ronde middels twee overwinningen, 25-23 op Niels Verlouw en 25-12 op Niels van de Vlist.
p kwalificatie. Vink blijft in de strijd door een 25-24 zege op Jan van der Bie en een met 25-11 op Reinier Burgemeester. De Bruin doet hem het kunstje na en wint met 25-18 van Wim Stroet en met 25-19 van Marcel van Delden.
kwalificatie. Het hoofdtoernooi wenkt. Nog een rondje overleven en je doet mee bij de 'grote' mannen. Voor Vink gaat dat niet lukken. Hij wint tot ieders verrassing nog wel van latere halve finalist Huub Wilkowski met 30-29 maar verlies van Wim van den berg met 20-30. Exit Michael Vink. Richard de Bruin blijft wel overeind en bereikt het 'walhalle' voor de tweede keer op rij. Ook voor de tweede keer op rij is de eerste ronde van het hoofdtoernooi zijn eindstation na nederlagen van 33-40 tegen Bert van Manen in 31 beurten, Ruud Nieuwenburg 21-40 in 34 en Jean Paul de Bruijn 20-40, 22.
Jean Paul de Bruijn bevestigde zijn topvorm waarin hij al enige tijd verkeert en won met 40-21 in 16 van Nieuwenburg, 40-35 in 21 van Van manen en zoals gezegd 40-20 van Richard de Bruin.

De Bruijn door naar de achtste finales waarin de nodige verrassingen gaan vallen. De Bruijn is superieur aan Sander Jonen, met 40-14 komt er in 18 beurten een eind aan de marteling van de Amsterdammer. Opvallend genoeg sneuvelen gevestigde namen als Dick Jaspers die na een gelijkspel tegen Dave Christiani werd uitgeschakeld met penalty's. Harrie van de Ven, terug na een 1,5 jaar lange schorsing wegens gebruik on geoorloofde medicijnen, wipt de juist in vorm zijnde Jerry Hermans. Van der Spoel zet Barry van Beers uit het toernooi.

Kwartfinale. De Bruijn gaat door op de ingeslagen weg en blijft maar partijen produceren van dik boven 2.000 gemiddeld. Van der Spoel wordt van tafel geveegd met 40-129 in 18 beurten. Verrassend is de uitschakeling van Raimond Burgman door Huub Wilkowski. Jean van Erp wipt Christiani en Hofman schakelt Harrie van de Ven uit.

Halve finale. De Bruijn - Hofman en Van Erp - Wilkowski.
De Bruijn - Hofman werd een adembenemend spektakel van hoog niveau dat met 40-39 in 22 beurten in het voordeel van Jean Paul de Bruijn werd beslist. Waarmee de Hulstenaar zijn oud-teamgenoot bij Dallinga uit de finale hield.

Van Erp had geen weinig te duchten van Wilkowski. Niet omdat die slecht speelde, integendeel 1.312 is bepaald goed voor hem, maar omdat Van Erp zijn visitekaartje afgaf met een knappe voorstelling die in 40-21 in slechts 16 beurten was beslist.

Finale: Van Erp - De Bruijn 40-37, 28. Een zware strijd waarin Van Erp vrijwel voortdurend de touwtjes in handen had. Via 3-11 na 5 beurten, 9-18, 15-24 werd het 29-28. Voor het eerst kwam De Bruijn op voorsprong en daarna ontvouwde zich een fel gevecht om de titel. De Bruijn liep uit naar 38-32 toen Van Erp met een laatste krachtinspanning tot 38-37 terugkwam maar De Bruijn het koeltjes afmaakte. "dat ik zo goed speel is voor een flink deel te danken aan Ton Chan, mijn acupuncturist in Hulst die me heeft verlost van lastige pijntjes in mijn schouder en nek. daardoor speel ik als bevrijd en dat komt mijn niveau ten goed. 1.931 algemeen is iets om trots op te zijn. Al speelde ik tot de finale net boven 2.00 gemiddeld."

300_jean_paul_de_bruijn_3cushion_worldcup_nems.jpg

In de schijnwerpers

 

Grand Prix Rosmalen.

Robert van Stevendaal in de eerste kwalificatieronde, Richard de Bruin in de tweede en Michael Vink in de derde begonnen op grond van hun ranking aan het toernooi in Rosmalen. Van Stevendaal won en verloor een keer en ontsnapte aan een vroegtijdige uitsluiting. Richard de Bruin won en speelde gelijk, plaatse zich voor de derde ronde en won en verloor daarin een partij maar plaatste zich wel voor de vierde ronde. Daarin trof hij met Herman Slikker en Raymund Swertz twee tegenstanders die hem de weg naar (opnieuw) een plaats in het hoofdtoernooi versperde, met 20-30 en 17-30 was het einde verhaal voor de Wemeldingse biljarter. Van Stevendaal en Vink komen dinsdag in actie en gaan op hun beurt een gooi doen naar een plek in het hoofdtoernooi. vasn Stevendaal was er vorig jaar in Oosterhout dichtbij. Toen kwam hij twee caramboles tekort om tussen de 'grote' jongens aan te treden.
Michael Vink verging het al niet beter. ook hij
plaatste zich voor de derde ronde maar moest het daarin afleggen. Na een zwak begin en winst in de eerste partij op Arno Klaassen (25-20 in 47 beurten) en veel beter spelend maar verliezend in zijn tweede partij tegen Ruud Gerritsen(22-25 in 24) zat ook voor hem het toernooi erop. De hoop was nu gevestigd op Robert van Stevendaal die, weliswaar moeizaam de derde ronde wel overleefde en dichtbij zijn ultieme doel was gekomen met het bereiken van de kwalificatieronde. Daarin won en verloor hij een keer net als al zijn groepsgenoten. Van Stevendaal ging in jubelstemming huiswaarts maar ontwaakte uit een nachtmerrie. Niet hij maar Fred Driessen bleek ,na een fout van de wedstrijdleiding, 0.005 beter te hebben gedaan dan de Zeeuws Vlaming. menig onvertogen woord zal over zijn lippen zijn gekomen na het ontwaken. Na de 2 caramboles tekort in de GP Oosterhout, nu 0.005.

Grand Prix Capelle a/d/ IJssel

In de preprepre kwalificatie wisten Robert van Stevendaal en Onur Can te plaatsen voor de volgende ronde. Van Stevendaal won van Niels van de Vlist met 20-14 in 20 beurten en verloor daarna met 18-20 van Jan Verdult in 31. Daarmee was de Vogelwaardse biljarter geplaatst op basis van moyenne. Can won twee keer, met 20-17 in 29 van Aldo Mastromatteo en met 20-15 in 26 van Gijs van Rijn. In de prepre wist van Stevendaal zijn beide partijen te winnen. De eerste in een zwaar verdedigende partij met 25-17 van Reggy Brouwers (45 brt) en de twee  met een knappe 25-13 in 22 van Monique Wilkowski. Michael Vink begon meteen in de prepre en won zijn beide partijen op uitstekende wijze. Frans van Beuningen moest er met 25-16 aan geloven in 36 beurten en Niels Verlouw met 25-13 in 27. Onur Can overleefde zijn tweede ronde met winstpartijen op Niels Verlouw en Frans van Beuningen. De eerste was om te huilen met 25-18 in 62 maar de tweede was weer puik met 25-14 in 21. Drie op drie Zeeuwen in de derde ronde is wel eens minder geweest.
In de pre kwalificatie  bleef Michael Vink ongeslagen met overwinningen op Wim Stroet (25-17, 26) en Tilo Machielse 25-18 in 35. Onur Can vloog er uit met 2 nederlagen. Robert van Stevendaal won van Marcel van Delden maar verloor van Richard de Bruijn en was uitgeschakeld op basis van moyenne. De Bruin daarentegen ging ongeslagen door. De laatste kwalificatieronde bleek voor Vink te hoog gegrepen hij verloor een keer (van Peter Berndsen (27-30, 30) en speelde een keer gelijk tegen Marcel van Berkel 30-30, 36. Ook Dion bergmans rfedde het niet. Hij ging onderuit mtegen jack van Peer met 15-25 in 20 en tegen Raymund Swertz met 19-25 in 30.
De Bruin overleefde maar nauwelijks met een zege op Wil Janssen met 30-25 in 26 maar verloor met 27-30 van Peter Heerkens. Omdat alle spelers 2 punten haalden gaf het moyenne de doorslag in het voordeel van De Bruin. Die komt donderdag weer in actie en mag dan in het hoofdtoernooi zijn geluk beproeven tegen Raimond Burgman Sander Jonen en Wim van den Berg. Vandaag komt Dion Bergmans nog in actie in de pre kwal.
Woensdag start Jean Paul de Bruijn in het hoofdtoernooi met als tegenstanders Roland Uytdewilligen, Wim van Cromvoirt en Harrie van de Ven.

Realisatie: TiDi Graphics