Grand Prix Nationaal

Grand Prix driebanden cyclus 2017

 

Eerste Grand Prix in 't Oogh van Vlaerdingh

 

104 inschrijvingen zorgden ervoor dat er vier pre kwalificaties zijn. Ronald van Geyt en Sylvia Eckel kwamen in de prepreprepre aan de start. Voor laatstgenoemde liep dat uit op een teleurstelling hoewel ze zelf wist dat het moeilijk zou worden. de Hansweerste werd namelijk geplaagd door heftige hartritme stoornissen en zat slecht in haar vel met uitschakeling tot gevolg.
Van geyt overleefde na een overwinning en een nederlaag dankzij een prima moyenne wel. Ook de tweede kwalificatie kwam hij door. Met een overwinning en een bye lag de weg naar de derde ronde open. Daarin startte Robert van Stevendaal en deed dat goed. Na een overwionning en een prima gelijkspel tegen Huidji See plaatste hij zich voor de voorlaatste kwalificatie en komt maandag weer in actie. Van Geyt is dinsdag weer aan de beurt en dan stromen ook Richard de Bruin en Michael Vink in.

Van Stevendaal struikelt over drempel hoofdtoernooi. Wat was hij er dichtbij. Een plaats in het hoofdtoernooi van de eerste Grand Prix driebanden van dit kalenderjaar. Robert van Stevendaal redde het in de laatste kwalificatieronde net niet.
Na eerst nog de pre kwalificatie met twee overwinningen op respectievelijk Charles Mekes (25-23) en Jos Nieuwenhuizen (25-24) te hebben overleefd werd het hoofdtoernooi een brug te ver. In de slotkwalificatie verloor de biljarter uit Vogelwaarde met 22-30 van Wil Janssen en met 28-30 van Raymund Swertz. Ronald van Geyt uit Hansweert werd in de pre kwalificatie uitgeschakeld na een 25-21 winstpartij op Peter Berndsen en verlies tegen Jan Viskil. Ook Michael Vink werd uitgeschakeld. Hij verloor met 11-25 van Marcel Hopmans en won na een slotserie van 9 van Wim van den berg maar kwam bij de eindafrekening 1 carambole tekort. Richard de Bruin overleefde de pre kwalificatieronde wel na twee overwinningen. Aad Buis moest met 25-9 en Robert Koster met 25-16 buigen voor de man uit Wemeldinge. Hij speelde dinsdagavond laat nog in de laatste kwalificatie voor een plaats in het hoofdtoernooi. Die kwam er niet na twee nederlagen. eerst verloorhij met 22-30 in 22 beurten van Tom Beemsterboer en daarna nog eens met 19-30 in 33 van Jack van Peer. Daarmee zat er niet meer dan de vierde plaats in de poule in en uitschakeling.

Donderdag komt Jean Paul de Bruijn in actie.
Zijn start is perfect te noemen met een royale overwinning op Raymund Swerts, 40-25 in 23 beurten. Vervolgens is Bert van Manen aan de beurt al ging het iets minder makkelijk: 40-328 in 28. De laatste partij van de poulefase was Hans de Bruin zijn tegenstander voor zover je daar van kon spreken. met 40-19 in 26 werd de sectie pennningmeester uit het toernooi gezet zodat hij zich aan zijn taak van wedstrijdsecretaris kan wijden.

Voor De Bruijn duurde het optreden maar een ronde langer. In de achtste finale ging hij zeer matig spelend met 39-40 in 34 beurten ten onder. Het zat in de ultieme fase niet mee bij de Hulstenaar toen hij de partij met 3 leek uit te maken bij 37-37. Maar hij miste de laatste op een mm. Kay de Zwart deed wat De Bruijn niet kon, met drie uitmaken. Een slechte start voor de nummer twee van de ranglijst van vorig seizoen.

De kwartfinales brachten drie spelers van S.I.S. in de strijd van d elaatste vier. Raymond Burgman, Jean van Erp en Glenn Hofman wonnen allen en werden vergezeld van topfavoriet Dick Jaspers.
Die ging er echter verrassend uit tegen Burgman en zodoende volgd eeen SIS finale omdat Glenn Hofman ook van Jean van Erp won. In de finale bleek Glenn ook de meerdere van Burgman en won zodoende zijn tweede Grand prix toernooi.

Realisatie: TiDi Graphics