Ronde 4 2017

De Visser Optiek invitatie kadertoernooi

 

300_deelnemers_1792.jpgFoto: Anja Groeneveld


Met deze 8 deelnemers wordt de elfde editie begonnen. v.l.n.r. Robert van Stevendaal, Frans van Luijtgaarden, Danny Walhout, Peter de Bree, Sjaak Walhout, Bas Reedijk, Jan Goudzwaard en Patrick Luijks.

De eerste ronde lijken de bokken al van ded schapen te worden gescheiden. De Bree, Danny Walhout, Van Stevendaal en Bas Reedijk winnen hun eerste pot. De Bree, Walhout en Reedijk doen dat ook in de tweede ronde en nemen alsvast wat afstand op van Stevendaal die zijn tweede partij tamelijk onverwacht verloor van Reedijk. Van Luijtgaarden pakt zijn eerste punten na winst op Jan Goudzwaard. De Goesenaar en Sjaak Walhout en debutant Luijks wachten nog op hun eerste overwinning. Maar het toernooi duurt nog twee dagen dus nog kansen genoeg.
Op de tweede speeldag werd de spanning gestaag opgevoerd. Na ronde 3 bleven alleen Peter de Bree en Bas Reedijk nog ongeslagen over . Robert van Stevendaal verloor met groot verschil van Danny Walhout. Frans van Luijtgaarden heeft inmiddels de schroom van zich afgeworpen en klopt Sjaak Walhout en komt op 4 uit 3.

Ronde 4 is de tot nu toe meest verrassende. Peter de Bree loopt tegen zijn eerste nederlaag op tegen bas Reedijk die nog nog als enige ongeslagen is. Van Stevendaal maakt geen fout en schuift door naar de tweede plaats. De Bree zakt naar drie. Een man met 8 en drie met 6. dat belooft nog voor het vervolg.
Ronde 5 brengt de spanning naar het kookpunt. Bas Reedijk krijgt een dikke klop van Danny Walhout die zijn 200 punten 38/2 in 2 beurten bijeen tikt. Bas blijft als aan zijn stoel genageld op 0 staan en wordt opeens vierde. Van Stevendaal wint en wordt derde. De Bree wint ook en klimt naar de tweede plaats. Spekkoper is Danny Walhout die niet alleen een formidabele zege boekte maar zich ook bovenaan nestelt. Al dient te worden gezegd dat de eerste vier allen acht punten hebben en de moyennes de actuele volgorde bepalen.

Een moordend spannende slotdag. Eerst wint Peter de Bree van robert van Stevendaal en in de finale goed spelend van Danny Walhout. Daardoor gaat de Middelburger toch nog met de zege schuiven. Toch nog omdat het niet zijn beste toernooi tot nu toe was. het liep moeizaam en hij liep onverwacht tegen Bas Reedijk eerder een nederlaag op. Reedijk bleef verrassen met de ene zege na de andere en eindigde in punten gelijk met De Bree maar noteerde een iets lager percentage, 85,7 om 94,7. Oud-winnaar Robert van Stevendaal legde beslag op de derde plaats gelijk in punten met Danny Walhout met 10. ook hier gaf het percentage de doorslag voor de juiste plaatsing 91,2 om 85,2.Het was voor De Bree de vierde toernooizege op een rij.

Eindstand: 300_680_de_bree_peter.jpg

1. Peter de Bree 7-12, 23,26, 94,71%;
2. Bas Reedijk 7-12, 12.50, 85,71;
3. Robert van Stevendaal 7-10, 16.18, 91.2;
4. Danny Walhout 7-10, 19.88, 85.2;
5. Patrick Luijks 7-6, 8.40;
6. Frans van Luijtgaarden 7-4, 9.13;
7. Sjaak Walhout 7-2, 6.83;
8. Jan Goudzwaard 7-0, 9.68.  

300_680_de_bree_peter.jpg

 

Realisatie: TiDi Graphics