WB Bursa 2017

Zo matig de optredens van de Zeeuwse en nederlandse spelers op Jaspers na waren, zoveel klasse straalde eraf van diverse buitenlanders.

Sylvia Eckel, Ronald van Geyt en Jean Paul de Bruijn vlogen er al na hun eerste poules in de voorronden uit.

Van de Nederlanders volgden Barry van Beers, Glenn Hofman, Dave Christiani en Thérèse Klompenhouwer er ook na hun eerste verschijning dat slechte voorbeeld.In dezelfden ronden werden twee partijen gespeeld in 10 beurten!

Moest ons land het doen met Dick Jaspers en daar viel met volle teugen van te genieten.

In het hoofdtoernooi begon de Brabander met een knappe overwinning op de Griek Konstantinos Kokkoris, 40-14 in 14 beurten. Ook Cho had 14 beurten nodig voor winst op Huberney Catano uit Colombia. De Vietnamees Nguyen vond 13 beurten voldoende voor een dikke zege op thuisspeler Capak.
In de 1/8 finales vuurwerk van Bury tegen Merckx, 40-32 in 18, Lee tegen Nguyen 40-13 in 17, Caudron tegen Forthomme in 40-22 in 16 net als Cho tegen sanchez 40-19, Blomdahl deed het nog wat beter met winst 40-25 op Ahn in 14 beurten. Jaspers sopande echter de kroon met winst in slechts 8 beurten op thuisspeler en laatste Turk in de strijd van 40-14.

De kwartfinale spetterde alleen Bury met een 40-7 overwinning op Cho in 9 beurten. Kang 22, Jaspers in 24 en Caudron in 28 wonnen van resp. Blomdahl, Lee en Polychronopoulos.

In de halve finale vlogen de moyennes van 2.000 of meer nog steeds om de oren. Caudron versloeg in 20 beurten Kang en Jaspers ging in 13 beurten hard over Bury.

De finale was een herhaling van al zoveel onderlinge ontmoetingen. Caudron - Jaspers. Het werd na een demonstratie 40-14 in 7 beurten voor de Belg. Die bereikte zijn beoogde doel, behalve winnen ook de ranking punten die hij kwijtraakte terug verdienen zodat hij niet al te veel verloor op leider Jaspers.

 

Realisatie: TiDi Graphics