WB Ho Chi Min stad 2017

Veel viel er niet te rapen voor de Zeeuwse afvaardiging die bestond uit Sylvia Eckel, Ronald van geyt en Jean Paul de Bruijn.

Eckel en Van Geyt vlogen er al meteen uit en Jean Paul de Bruijn overleefde de pre kwalificatieronde met een ongekende Houdini act. na een eerste overwinning op de Japanner Sasaki moest de tweede worden gewonnen van de thuisspeler Quanh Hai Dinh, omdat Dinh eveneens van Sasaki had gewonnen maar in minder beurten, 17 om 14. De Bruijn's kansen hingen aan een zijden draadje toen zijn tegenstander met 21-29 voorkwam. De Bruijn ging in de twintigste beurt naar tafel om pas terug te keren op zijn stoel na een fraaie en beslissende serie van 9.
De kwalificatieronde een dag later was toch het eindstation voor de Hulstenaar. Nedertlagen van 17-40 en 36-40 tegen de Koreanen Hyung Kon Kim en Jae Guen Kim maakte een eind aan zijn illusies weer eens het hoofdtoernooi te bereiken.

Hij was niet de enige grote naam die al vroegtijd sneuvelde. Eddy Leppens na een schitterend eerste optreden, Dick jaspers, Danny Sanchez en later ook Frédéric Caudron werden al snel geslachtofferd. De slotfase ging in zonder ook maar een Aziaat die nochtans ruimschoots aan het toernooi begonnen. De halve finale was een Europese aangelegenheid met Merckx, Blomdahl, Coklu en Zanetti.

Spannend was het zeker met een zege van 40-39 van Merckx op Zanetti en 40-32 van Blomdahl op Coklu. De finale begon met een riante voorsprong voor Blomdahl maar vechtersbaas Merckx toonde zoals al zo vaak eerder veerkracht en sleepte, na een serie van 10, alsnog de toernooiwinst binnen, 40-32 in 17 beurten.

De Bruijn is na zijn 50ste plaats in Vietnam weggedeemsterd tot plaats 68 op de world ranking. Gezien zijn prestaties in de Nederlandse, Belgische en Franse competitie benden zijn waardigheid, maar punten verover je in internationale toernooien en die komen er te weinig.

Realisatie: TiDi Graphics