WB Hurghada 2016

Hert laatste toernooi van het kalenderjaar is traditie getrouw in Hurghada.

Eén Zeeuwse debutant kent het toernooi in de persoon van Wim de Kok die in de nasleep van de bestuurlijke blunder met zoon Joey ter compensatie naar de WB mocht. Zijn avontuur duurde (slechts) een ronde. Met verliespartijen tegen Wilco van Wijk met 20-30 in 38 beurten en 25-30 in 42 beurten tegen de Duitser Frank Sudar kon voor hem de vakantie beginnen. Ook Pascal Claus, uitkomend voor Pearle Opticiens zat het toernooi er snel op. Claus won wel zijn eerste partij met 30-11 in 42 van Franz Hauer maar ging in de tweede tegen Jisseung Han uit Korea met 22/30 in 33 onderuit. Einde verhaal ook voor hem en er zouden er nog volgen. Ronald van Geyt bijvoorbeeld, de Belg uit Hansweert begon met een leiharde nederlaag van 10/30 in 15 beurten tegen Dave Christiani, die later in het toernooi geschiedenis zou schrijven door te laat op het appèl te verschijnen en zodoende te worden uitgesloten, en winst op de Egyptenaar El Habrouk met 30-20 in 53. het was echter niet genoeg voor een vervolg. Ook Sylvia Eckel verging het zo. Zij won van de Duitser Peter Ehrhardt met 30-17 in 53 maar kreeg er met 14-30 van de thuisspeler negentien jarige Ahmed , afgelopen week nog achtste op het WK jeugd in Bordeaux.
de uitschakeling van Jean paul de Bruijn die hierop volgde was een beetje sneu. Er rust een vloek op zijn optre3dnes schijnt het. De eerste partij speelde De Bruijn zeer matig  tegen Dave Christiani en verloor met 20-30, in 12, waarbij aangetekend dat hij in de na beurt met een serie van 8 zijn moyenne flink opkrikte. In de tweede partij was de beer los bij de Hulstenaar en werd er met 30-10 in 13 beurten gewonnen van de Turk Ali Kemal Gunyadon. Ondanks een moyenne van 2.000 geen plaats in de laatste kwalificatie ronde voor de Bruijn.
Pas hierna kwamen de grote kanonnen in de arena. de ene verrassing volgde de andere op. Zo werd Frédéric Caudron al direct uitgeschakeld door Hyung Kon Kim met 40-36 in 24 en zou later omdat Jaspers twee ronden overleefde ook zijn kleiderschap in de jaar ranking kwijt raken.Zijn landgenoot Roland Forthomme ging dezelfde weg al was die nog veel zuurder. Na een 37-23 voorsprong tegen Jung Han Heo won de Koreaan nog in de barrage toen Forthomme de acquit stoot miste en Heo genoeg had aan een punt. Sayginer verloor van Blomdahl die een ronde later zijn Waterloo zou vinden tegen de jonge Koreaan Heang Jik Kim met liefst 41-12 in 14 beurten. Jaspers versloeg Sanchez en werd daarmee onbereikbaar voor ieder ander in de ranking. Horn, lang niet meer op het wereldpodium te bewonderen overleefde vanaf zondag alle aanslagen op zijn positie en speelt de halve finale tegen Jaspers. De andere halve finale gaat tussen Heo, twee ronden hiervoor bijna op apegapen tegen Forthomme en de Vietnamees Quyet Chien Tran.

 

Realisatie: TiDi Graphics