WB La Baule 2017

Slechts drie Zeeuwse deelnemers dit keer. Te dichtbij huis?

Ronald van Geyt en Sylvia Eckel zijn de meest trouwe en fervente WB deelneme4rs naast Jean Paul de Bruijn natuurlijk.

De poging om de eerste ronde te overleven strandde voor de eerstgenoemden. Eckel had een ongekende dag. Zij verloor haar eerste partij tegen de Fransman Frédéric Beghin met liefst 5-30, na een harerzijds bar slechte pot. De tweede ronde stond een herboren speelster aan tafel en ging tot 19-19 in 19 beurten volop mee in de strijd met de andere Fransman Xavier La Roy. Het slotakkoord was echter voor La Roy met 22-30 in 30 beurten. Al met al een gemiddelde van 0.,574. Ronald van Geyt trof eerst Wilco Meusen die op de eerste speeldag verrassend overleefde. Van geyt verloor met 26-30. De tweede won hij van de Oostenrijker Herbert Thuer met 30-27. Nadat Thuer op zijn beurt van Meusen won moest de rekenmachine de poule winnaar aanwijzen. Dat werd Meusen met 0.700 voor Thuer met 0.613 en Van Geyt met 0.533.
Jean Paul de Bruijn komt pas vrijdag in actie. Francis Forton, kopman van 's Lands Welvaren 1/AVH/VSS zorgde bij zijn eerste optreden voor een fraaie stunt. DeHij won zijn poule ongeslagen met een moyenne van 2.000 precies. Een dag later kwam er toch zijn uitschakeling toen hij tweede werd met 2 punten en 1.473. De Hulstenaar start na lange tijd in het hoofdtoernooi en heeft dat te danken aan een wildcard van de organisatie. Sinds Guri september 2015 toen hij nog 12e op ranking stond was dat niet meer gebeurd. De Bruijn is nu 64e. Zijn WC is een logische want hij speelt in de Franse competitie voor het team van La  Baule nu organisator van het WB Toernooi. Zelfs de affiches zijn getooid met de afbeelding van De Bruijn.
300_affiche_wb_la_bauleg.jpg

De Bruijn heeft met zijn eerste optreden in het hoofdtoernooi het vertrouwen van zijn club fans in Frankrijk niet beschaamd. Met clubvoorzitter en mede organisator Joël Switala op de tribune versloeg hij tweevoudig wereldkampioen Eddy Merckx overtuigemnd met 40-26 in 22 beurten. Merckx begon wat productiever dan De Bruijn 7-12 na 6 beurten maar toen de Bruijn in in de achtste en negende beurt series van 7 op tafel legde ging het initiatief naa de Hulstenaar en die stond na enige aarzeling na de pauze niet meer af. Er volgde eerst 7 beurten die maar 4 punten opleverde en 27-22 tussenstand opleverde maar toen begon de machine weer te draaien en met 4, 5, 2, 0, 1 en 1 geleed hij met soms fraaie oplossingen door de finish. Zijn volgende tegenstander wordt teamgenoot Frédéric Caudron.
Een hoogstaand duel met fantastisch spel en veel venijn. Caudron begon met 15 van acquit. Iedereen dacht die klap komt De Bruijn nooit meer te boven maar na een aarzelend begin kwam maakte hij met seies van 9 en 5 de achterstand biojna goed. Tot Caudron het welletjes vond en weer wegliep. Het einde kwam bij 29-40 voor de kopman van Dallinga.com, vriend en teamgenoot van De Bruijn. Voor de wedstrijd zei de Hulstenaar nog:" Hij is mijn beste vriend maar nu zijn we vijanden." De strijd was hevig maar de vriendschap achteraf weer hersteld.
Ook Jspers vloog eruit evnals gekende namen als Zanetti, Sanchez, Dong-Koonk Kang, Quyet Chien Tran ,Sung Won Choi, Haeng Jik Kim (winnaar twee WB's op rij), Murat Naci Coklu en Jae Ho Cho
Halve finales.
Frédéroc Caudron - Myung-Woo Cho

Torbjorn Blomdahl - Xuan Cuong Ma

Realisatie: TiDi Graphics