WB Luxor 2017

Jean paul is de enige Zeeuwse deelnemer dit keer in Egypte.

Dus alle Zeeuwse eer moet door hem worden verdedigd.

Dat lukt hem in de eerste kwalificatieronde waarin hij start uitstekend. Met een klinkende 30-20 overwinning in 15 beurten op de Koreaan Sang Ku Kang. In de tweede partij was de Vietnamees Quang Hao Truong de pineut. Nu was De Bruijn te sterk met 30-15 in 16 beurten en daarmee de kwalificeerde zich als beste van de ranking die dag. In de laatste kwalificatieronde ging het wat moeizamer maar dat is ook wel wat logisch, immers de tegenstanders zijn ook geen watjes. Toch plaatst De Bruijn voor het eerst in precies een jaar en ook toen in Luxor voor het hoofdtoernooi. In de eerste partij legde hij met 40-28 in 27 beurten de basis. Hij versloeg opnieuw een Koreaan, dit keer Chi Yeon Cho. De tweede wedstrijd was een lastige. De ijzersterk verdedigende Spanjaard Javier Palazon hield De Bruijn flink bezig. een voordeel had de Hulstenaar wel, hij mocht verschil mits het verschil klein bleef en het aantal beurten onder 37. Dat lukte allemaal. Weliswaar werd verloren maar het verschil ,was slechts 4 puntjes., 36-40 in 29 beurten. Alle drie de spelers hadden 2 punten (Cho had eerder gewonnen van Palazon) dus moest het moyenne de doorslag geven en daarin was De Bruijn de betere met 1.357 om 1.200 voor de Spanjaard.
In het hoofdtoernooi treft hij de sterke Vietnamees Quiet Chien Tran.
Dat werd meteen zijn warterloo. Na een armzalige start en een 28-1 achterstand herpakte De Bruijn zich formidabel en kwam tot 30-40 terug maar de remonte kwam telaat.

Wereldtoppers als Caudron, Merckx, Leppen, Bury en Blomdahl vlogen er ook al vroeg uit. Ook De Bruijn's tegenstander hield het maar een ronde langer vol.

De beste vier die overbleven voor de hoofdprijzen waren Dick Jaspers, Daniël Sanchez, Tayfun Tasdemir en de jonge oud wereldkampioen bij de jeugd Myung WooCho. 
Jaspers maakte hem in slechts 12 beurten af met 40-21 en Sanchez liet Tasdemir sneuvelen in een hoogstaand duel, 40-30 in 16. Beide verliezers werden geslachtofferd met respectievelijk 1.750 en 1.875 gemiddeld. De winnaars noteerden 3.333 en 2.500.

In de finale versloeg Sanchez Dick jaspers voor de tweede keer in korte tijd. ook op- de player of the year in Antwerpen won de Spanjaard. Nu bleef hi Jaspers met 40-28 voor in slechts 10 beurten en na een blamerende voorsprong van 28-1.

Jaspers blijft wel leider in de werledranking.

Realisatie: TiDi Graphics