WB Medellin 2013

De voorlaatste Wereld Beker van 2013 wordt aan de andere kant van de wereld gespeeld nl., in Medellin, Colombia.

92 Colombianen staan aan het vertrek en een groot deel van de top van de wereld op Daniël Sanchez na dan die wegens ziekte moest afmelden.
In de kwalificatieronde kwamen de eerste aan Zeeland gerelateerde spelers aan bod. Jean paul de Bruijn, Glenn Hofman en Eddy Leppens.

De Bruijn begin flitsend tegen de zwakke Turk Bülut Özdemir, Met 40-9 werd de Turk in 19 beurten geslachtofferd. een veelbelovend begin van de Hulstenaar. Zijn tweede poulewedstrijd was aanmerkelijk minder. Tegen de thuisspeler Alejandro Piza werd verlorenen met 32-40 in 29 beurten. Dankzij zijn algemeen gemiddelde mocht hij toch nog als tweede beste tweede door naar het hoofdtoernooi. daarin treft hij de nummer drie van het WK in Antwerpen de Colombiaan Alexander Salazar, geen sinecure.
Glenn Hofman begon heel moeizaam aan zijn partij tegen Arnim Kahofer. Na een pittige achterstand kwam de jonge Hagenaar, uitkomend voor Dallinga/Frans Bevers allengs beter in de wedstrijd en liet de Oostenrijker zijn hielen zien, 40-36 in 33. Zijn tweede partij won Hofman ook van thuisspeler Santiago Carmona 40-23, 36. Daarmee plaatste Hofman zich voor het hoofdtoernooi waarin het lot hem niet bepaald gunstig was gezind. Hij moet aantreden tegen de kersverse wereldkampioen en ploeggenoot Frédéric Caudron. Eddy Leppens plaatste zich eveneens na winst op de Colombianen Fernando Diaz, 40-20, in 21 en Carloman Ortiz met 40-32 in 26. Leppens krijgt te maken met opnieuw een Colombiaan Luis Martinez.
Al met al een aardig resultaat voor het team van Dallinga/Frans Bevers met vier man in het hoofdtoernooi.
Hoofdtoernooi.
Voor Jean Paul de Bruijn zit het toernooi er al weer op. Na een zenuwen strijd tegen plaatselijk favoriet Salazar. Tot 35-39 voor de Colombiaan was het nog een aanvaardbare partij met moyennes van ruim 1.000. Daarna begon het foutenfestival met voor de thuisspeler dertien nullen vooraleer de matchbal te maken. De Bruijn scoorde in die tijd ook maar een keer en was gezien, na 44 beurten, 36-40.
Eddy Leppens versloeg een andere Colombiaan,  overtuigend metLuis Martinez met 40-20 in 20 beurten. Frédéric Caudron versloeg zijn teamgenoot Glenn Hofman met 40-30 in 25. Zodoende houdt team Frans Bevers twee man in de strijd al zijn dat geen Nederlanders meer.
Een Nederlander zit nog wel in de strijd, Dick Jaspers.  Hij versloeg Roland Forthomme met 40-33 in 24. Opvallend was de nederlaag van Tasdemir tegen Cho, niet de nederlaag op zich maar de cijfers, 17-40 in 20. Hwang, de Koreaan won na penalty's van de thuisspeler Aristizabal en Choi van Diaz nog een Colombiaan die de zenuwen voor eigen publiek niet de baas kon, 39-40.Opvallend ook de uitschakeling van Kang (tegen Kasidokostas) die net als op het WK in Antwerpen met een van de hoogste moyennes (1.714) werd geëlimineerd. 
Topwedstrijden in de achtste finales zijn o.a.
Jaspers - Salazar , Merckx - Leppens, Kasidokostas - Zanetti en Cho - Choi.
Jaspers verslaat heel eenvoudig de plaatselijk favoriet waardoor de laatste Colombiaan uit het toernooi verdwijnt. Leppens klopt in een fraai gevecht zijn landgenoot Merckx, Kasidokostas beslist het duel met Zanetti in een scherpe eindsprint en de Kreaaanse tweedstrijd wordt gewonnen door Choi.

In de halve finale de clashes tussen Blomdahl en Kasidokostas en Caudron - Leppens.
Caudron weet de Belgische tweekamp te winnen nadat Leppens na een serie van 13 leek beslissend te hebben toegeslagen maar bij de regerend kampioen win je pas als je over de meet bent. Dat lukte Leppens niet tijdig genoeg.
Kasido strandde op 39 tegen Blomdahl. Een onvoorstelbare ontknoping na de grote voorsprong die de had genomen.
De fginale Caudron - Blomdahl was als zo vaak geen echte fuinale. Daarvoor was het weerwerk van de Zweed dit keer te gering met 40-27 ging de zege naar de werledkampioen. Opvallend was het moyenne van Eddy Leppens die na 4 wedstrijden 2.283 liet noteren. Hij was daarmee veruit de beste. Ook Jaspers eindigde bovem 2 gemiddeld nl. 2.052 en daarmee op de vijfde plaats. Hofman werd 20ste en De Bruijn 31ste.

300_cid_podium_medellin.jpg

Realisatie: TiDi Graphics