WB Porto 2017

De derde WB van het kalenderjaar bracht weinig succes voor de Nederlandse deelnemers.

Sylvia Eckel en Ronald van Geyt vlogen er traditiegetrouw in hun eerste kwalificatieronde eruit.
Jean Paul de Bruijn verging het al niet beter. Zo langzamerhand mag hij wel de man met de twee gezichten worden genoemd. Vele partijen verlopen in twee delen. Of is hij voor de pauze niet te stuiten en zakt na de onderbreking als een pudding ineen of omgekeerd. Soms zelfs beide varianten op een dag zoals nu in Poirto. De eerste partij tegen de Deen Thomas Andersen had hij niets tegen de goed ,spelende deen in de melk te brokkelen. Tot de nabeurt... BBij een stand van 19-30 in het voordeel van Andersen maakte De Bruijn met een magistrale serie van 11 alsnog gelijk en hield de kansen nog in eigen hand omdat hij nog tegen de Portugees Rui Manuel Costa moest die overigens wel had gewonnen van Andersen. De Bruijn vertrok als een bliksemschift met 5 en 8 en leidde na 4 beurten met 17-2. Na de sanitaire stop stokte de productie en miste hij ballen die voor de pauze allemaal raak waren. Costa rook zijn kans, kwam terug in de match en finishte nog als eerste (na 29-23 te hebben achtergestaan) als eerste bij 29-30. De Bruijn maakte nog wel gelijk maar uitschakeling was een feit. Barry van beers, Dave Christiani en Glenn Hofman overleefde een kwalificatieronde maar mochten daarna ook plaatsnemen op de tribune waardoor Nederland met alleen Jaspers nog in de strijd van alle glans is ontdaan.
Opvallend verschijning was wel de nieuwe aanwinst van Dallinga.com de Koreaan Jung Ju Shin  die zijn eerste kwalificatie ongeslagen doorkwam met 1.386 en in de tweede werd uitgeschakeld door twee wereldtoppers uit eigen land.
Opvallend zijn de moyennes die in de laatste kwalificatie zijn gespeeld, Sung Won Choi 2.666, Eddy Leppens 2.424, Dinh Nai Ngo 2.105 en Minh Cam Ma 2.000.
Het beloofd voor het hoofdtoernooi waarin Jaspers het opneemt tegen de Koreaan Wan Young Choi.
Voor de Brabander zit het toernooi er voor de tweede keer op rij in de eerste ronde van het hoofdtopernooi op. Hij verloor met 32-40 in 21 beurten. ook voor Zanetti was het einde verhaal al ging dat er anders aan toe. De Italiaan eindigde met 40-40 tegen  de Turk Lütfi Cenet maar verloor de barrage met 2-3. Ook Jeremy Bury ging er op die wijze uit tegen de Vietnamees Anh Vu Duong. Vereder weinig verrassingen of het moet het overleven van Eddy Leppens zijn. Normaliter een van de beste mannen van de voorronden (ook nu weer) maar dan snel uitgeschakeld in het hoofdtoernooi. Dit keer niet nu won de sympatieke Belg met met 40-16 van de Koreaan Ji Hun AHn in 25 beurten. De hoogste series van 15 (Polychronopoulos en 14 van Javier Palazon waren niet voldoende voor plaatsing, beiden gingen er met 32-40 uit. Kortsdte partij was er voor de neiuwe leider in de ranking Danny Sanchez die in 11 beurten over de Vietnamees Dinh Nai Ngo denderde. Ook Merckx gaf zijn visitekaartje af met winst in 15 beurten op Martin Horn.

Realisatie: TiDi Graphics