2017-2018 en 2018-2019

2017-2018

Het districts damesteam pakte het brons in het libre achter Districtsteam 's-Hertogenbosch  en Zwolle e.o. Claudia van den Berge, Wendy de Punder en Sharon de Kok kwamen 5 procent tekort voor een finaleplaats en wonnen de strijd om de derde plaats van de Dames van Zuid Limburg.

 

BV Groede veroverde het zilver na een fraaie reeks. Als zestiende binnengekomen klommen zij op tot de finale. Die werd gelijkgespeeld met 3-3 maar op basis van percentage ging de zege naar De Nieuwe Jutter. Ruud Bolijn, Danny Godijn, Martin Plant en Fred van Rompaey waren verantwoordelijk voor het succes.

2018-2019

BVV/De Lovenhoek zorgde voor een sensatie in de vorm van een wereldprestatie. Nou ja, wereld- het was het Nederlands Kampioenschap maar voelde aan als wereld-. Na drie poulewedstrijden ongeslagen te zijn gebleven werd ook de finale gewonnen. Piet de Koeijer, 4 keer winst, Cor Gouka 4 keer winst, Arjen Jansen twee keer winst uit 3 partijen en Bram de Kraker een verliespartij uit 1 was de titel een feit. %11 teams uit geheel Nederland werden achter zich gelaten. Nog een paar cijfers: Piet de Koeijer scoorde 1000 punten op een dag in het 38/2, Cor Gouka 220 in het libre. 

300_bvv.jpgPiet de Koeijer, Cor Gouka, Marijn Geirland (teamcaptain met schaal), Arjewn Jansen en Bram de Kraker.


Nog meer eremetaal. Het damesteam pakte net als vorig jaar brons in de dames beker.

In de poulefase werd een keer gewonnen en twee keer verloren. Toch werden ze nog tweede in de poule op partij punten en speelden om de derde en vierde plaats tegen districtsteam Kempenland. Dat werd een 4-2 overwinning en daarmee brons. Sharon de Kok was de sterkhouder en won 3 van haar 4 partijen. Sandra van de Berg won 2 keer en Claudia van den Berge 1 keer.

300_damesteam_2019.jpgSandra van de Berg, Sharon de Kok en Claudia van den Berge

 

Driebanden B2.
De driebanders van BV Groede konden weinig uitrichten. Met drie nederlagen in de poulefase zat het NK erop. De successen van het district en het gewest kregen geen vervolg. Maar de ervaring neemt niemand hen af. Aloys van de Bunder won een van zijn twee partijen, Bernard van Agtmaal kwam ook 2 keer in actie en verloor beide partijen. Ruud Bolijn won en verloor een keer, Martin Plant verloor zijn beide partijen en Freddie van Rompaey kwam een keer in actie en verloor.

 

 

 

 

Realisatie: TiDi Graphics