Grand Prix Nationaal

Grand Prix driebanden cyclus 2019

 

Eerste Grand Prix in De Eekhoorn in Oosterhout.

De eerste Zeeuw die in actie kwam was Joey de Kok. Hij won zijn eerste twee partijen royaal al was het niet met grote moyennes. Stefan Osnabrug werd als eerste verslagen met 25-14 in 30 beurten en later op de avond ging Marnix de Kruijf er na heel wat meer tegenstand aan voor de moeite, 25-21, 34.
Voor De Kok komt er dit keer geen gevolg omdat hij tijdens de volgende ronde door familieomstandigheden niet kan deelnemen.
Zaterdag komen Meerten Dallinga en Robert van Stevendaal in actie. Die lagen er allebei al snel uit. waardoor de hoop was gevestigd op Michael Vink en Richard de Bruin. De eerste vloog er na twee nederlagen ook al meteen uit. De Bruin wist zich te handhaven en plaatste zich al was het moeizaam voor het hoofdtoernooi.
Jean Paul de Bruijn was in goede doen en won zijn drie poulewedstrijden van het hoofdtoernooi  met overmacht en het fraaie algemeen gemiddelde van 1.904, samen met Glenn Hofman het beste van de poulefase. Dat brengt hem in de achtste finale tegen Tom Beemsterboer.

Richard de Bruin ging eruit al was hij kansrijk om zich voor de eerste keer in zijhn carrière te plaatsen voor de KO fase. Dat Lukte niet omdat hij in de beslissende partij tegen Harry van de Ven een paar goede kansen op winst liet liggen en genadeloos daarvoor werd afgestraft.

Jean Paul de Bruijn overleefde ook de achtste finale na een goede wedstrijd tegen Tom Beemsterboer die hij met een 40-26 overwinning in 22 afsloot.

Daarna was het in de kwartfinale gedaan met de pret. Na een 30-22 voorsprong te hebben genomen in de strijd met John Tijssens leek een plaats in de halve finale dichtbij. Echter Tijssens kwam met twee series van 6 terug en erop en erover en de Bruijn haperde ook al door goed verdedigend werk van Tijssens en werd verslagen., 33-40 in 32. Dat betekende de zesde plaats voor de Hulstenaar. Tijssens haalde na een overwinning op Raymond Swertz ook nog de finale maar werd daarin afgetroefd door een sterke Glenn Hofman, 22-40 in 19 beurten. Hofman kwam in de finale door teamgenoot Raimond Burgman in de halve finale te verslaan in 20 beurten met 40-28.Daarin was hij veel te sterk voor Tijssens met 40-22 in 19.

Tweede Grand Prix in Rosmalen.

In de ppp kwalificatie zien we Meerten Dallinga na een winstpartij met 20-19 op Con van de Haar en een verliespartij met 15-20 tegen Marnix de Kruijf als derde eindigen. Maar geluk bij een ongeluk kan hij toch naar de pp kwalificatie door afmeldingen. Daarin komt hij eerste tegen Frans Machielse die met 23-25 in 30 verloren gaat en vervolgens met 10-25 verliest van Ian van Krieken in 31. Einde verhaal Dallinga.
Robert van Stevendaal start meteen in de pp en wint zijn eerste partij met 25-21 van Mikai Unver in 46 beurten en even later met dezelfde cijfers van Michael de Bruin in 48.
Joey de Kok hoefde niet eens top te zijn om de tweede kwalificatieronde te overleven. Hij won in 37 beurten van Ludy Keuten met 25-23 en speelde gelijk tegen Reggy Brouwersd met 25-25 in 28.
Van Stevendaal komt maandag in de P-kwalif. in actie en De Kok dinsdag.
Het was voor de Zeeuws Vlaming meteen zijn laatste optreden. Het verliep niet bepaald gelukkig voor hem. Zijn eerste partij verloor hij met 25-19 van Riny Zwiers. Daarna trof hij Jordy de Kruijf. Na een perfecte start met 12 uit 7 en bij 14-14 uit 14maakte de Kruijf het met een serie van 11 uit. Tja.

 

 

 

Realisatie: TiDi Graphics