grote prijs Wissenkerke

 

A-GROEP.
Voorronde poule 1.
In deze poule werden al snel de bokken van de geiten gescheiden. Johan de Jong bleef ongeslagen met 6 punten en 2.283 gemiddeld. Tweede werd met 4 punten Wim Brouwer en 2.000. Bram Brouwer zat daar dicht in de buurt met 1.923 maar verzamelde slechts 2 punten en Bert Mes werd kansloos vierde met 3 nederlagen en een moyenne van 1.256. 

Poule 2. Hier een soortgelijk scenario al waren de moyennes iets bescheidener. Steve Lembrechts hield de Belgische eer hoog en bleef ongeslagen met 1.810. Een internationaal podium gaf kleur aan deze poule. De Griek Jiorgos Malamidis werd tweede met 4 punten en 1.615. Johan de Regt derde met 2 en 1.618en Erik Francke, die wel eens betere tijden heeft gekend vierde zonder punten en 1.045.

Poule 3. Het wordt eentonig maar ook in deze poule waren de verschillen duidelijk. David Wisse bleef ongeslagen en dus poulewinnaar en Sjaak van 't Westeinde behaalde 4 punten en gaat mee naar het hoofdtoernooi. Peter de Pan met 2 punten en Remko Blok met 0 werden uitgeschakeld.

Poule 4. Hier was Jan de Wijze duidelijk de sterkste. Hij bleef ongeslagen en won de poule en daarmee een plaats in het hoofdtoernooi. Jap van Steen ging met twee winstpartijen door en Jaap Verboom en Jan Wilderom speelde tegen elkaar gelijk maar dat zette geen zoden aan de dijk.

Hoofdtoernooi.

ronde 1. Poule 1.
Het werd een makkie voor Lee Nguyen. Met zijn ongeslagen status ging hij vlot door naar de tweede ronde. In zijn kielzog ging oud-winnaar Jacques Feijen mee. Steve Lembrechts met 2 punten en Leen Coppoolse puntloos vlogen eruit.

Poule 2. 
Hier heel wat meer spanning. Met twee spelers met 4 en twee met 2 punten was de spanning om te snijden. Ook al een oud-winnaar Kees Hoogesteeger werd poule winnaar met 4 punten en 3.278. Plaatselijk favoriet Christian Werlang werd met ook 4 punten tweede. Wim Walraven en Wim Brouwer pakte elk 2 punten maar te weinig voor nog een ronde.

Poule 3. Nog een oud-winnaar die zich direct plaatste (hoe kan het ook anders met zo'n lange historie als toernooi). Robert Bastiaanse verloor weliswaar een partij van Johan Provoost maar maakte nadien geen fout meer en noteerde veruit het beste moyenne, 3.654. Bram Kamerling gaat met hem mee naar ronde 2. Provoost en Johan de Jong mogen het volgend jaar opnieuw proberen.

Poule 4. In deze poule was geen kruid gewassen tegen Kees Delzenne hij bleef ongeslagen. De spanning zat achter zijn rug. Drie spelers haalden 2 punten en moest de beslissing vallen door het moyenne. Dat was van Tonny Francke het beste met 2.319. Oud dubbel winnaar Ron Verburg met 2.167 en Jiorgos Malamidis met 1.467 gingen eruit.

poule 5. Een spannend poultje met veel strijd. Uiteindelijk kwam Toon Rijnberg met 4 punten en 2.595als eerste over de meet.Johan Louwerse deed op moyenne nog beter (3.061) maar verzamelde een punt minder. net als David Wisse maar die kwam dan weer op moyenne tekort, 2.212. Ferdinand Impens vloog er tegen zijn gewoonte al meteen weer uit met 2 punten.

poule 6. Oud winnaar Arie van den Hoven bleef ongeslagen en gf zijn bedoelingen voor dit seizoen meteen al bloot. Met 6 punten en 3.077 werd hij poulewinnaar. Klaas Oostdijk gaat met hem mee naar de tweede ronde met 4 punten en 2.850. Sjaak van 't Westeinde en André Koster sneuvelden met resp. 2 en 0 punten. 

poule 7. Een uitblinkende Henk de Bruine was iedreen de baas. Met 6 punten en precies 4.000 gemiddeld was hij een van de beste van de eerste ronde. Kees Davidse werd op eerbiedige afstand tweede. Jan de Wijze en Gerard Schipper vlogen eruit.

poule 8. Hier een soortgelijk scenario. Martin Sturm was onstuitbaar en noteerde naast zijn 6 punten 3.871. Vader Gilles deed weinig voor zijn zoon onder al moest hij in de onderlinge confrontatie een duidelijke nederlaag slikken. Voor het overige was hij de baas en noteerde 3.679. Jaap van Stee en Rinus Mulder mogen het volgend jaar weer proberen.

Tweede ronde.
poule 1.  
Martin Sturm klom nog maar eens op het bovenste treetje van het podium. Met 5 uit 3 en 3.000 gemiddelde was hij poulewinnaar. Johan Louwerse ging als tweede mee naar de volgende ronde. Kees Delzenne en Jacques Feijen mogen het later weer eens proberen maar voor nu zit het erop.

Poule 2. 
Klaas Oostdijk was met 4 punten en 3.118 gemiddeld de toch wel verrassende poule winnaar. Robert Bastiaanse pakte ook 4 punten en 3.000 precies. Plaatstelijk favoriet Chris Werlang en uit buursdorp Kampeland Henk de Bruine vlogen eruit.  

poule 3.
Oud winnaar Kees Hoogesteeger liet zien dat er ook dit jaar rekening met hem moet worden gehouden. Ongeslagen en met 3.871 gaf hij zijn visitekaartje af. Kees Davidse werd met 3 punten tweede. Een andere oudwinnaar Arie van den hoven strandde net als streekgenoot Bram Kamerling.

poule 4.
Spanning genoeg. Veelvoudig toernooi winnaar begon met een gevoelige nederlaag tegen Toon Rijnberg herstelde zich tegen Tonny Francke om het tegen Lee Nguyen alsnog af te maken en zelfs poulewinnaar te worden. Toon Rijn berg had zijn basis al gelegd verloor nog wel op 1 punt van Nguyen maar voor de tweede plaats was het net genoeg.  

Vijfde t/m achtste plaats.
Klaas Oostdijk - Kees Hoogesteeger 50-2014, Toon Rijnberg - Kees Davidse 50-37, 14>
7-8 pl. Hoogesteeger - Davidse 50-29, 10.
5-6 pl. Oostdijk - Rijnberg 48-50, 23.

Eerste t/m vierde plaats. 
Martin Sturm - Gilles Sturm 75-31, 13, Johan Louwerse - Robert Bastiaanse 56-75, 16.
3-4 pl. Gilles Sturm - Johan Louwerse 70-75, 31
1-2 pl. Martin Sturm - Robert Bastiaanse 100-93, 20. 

Eindstand: 1. Martin Sturm, 2. Robert Bastiaanse, 3. Johan Louwerse, 4. Gilles Sturm.
Sinds lang weer eens een spannende finale waarin Bastiaanse lang leidde en zelfs een 40 punten voorsprong nam. Maar Sturm zo Sturm niet zijn als hij zich niet terug vocht en de winst opeiste. Geen zestiende voor Vader Gilles maar een eerste in de A-groep voor zoon Martin.

 

B-GROEP.
Voorronde poule 1.
Daniel Mulder steekt met kop en schouders uit boven de concurrentie. Niet alleen blijft hij ongeslagen maar ook op gemiddelde is hij veruit de baas 1.513. Danny Meuldijk wordt op gepaste afstand tweede met 4 punten en 1.057. Good Old Jo Kleinepier vliegt eruit als derde met 2 en 0.583. Johnny de Smit wordty puntloos laatste met 0.523.

Poule 2. Een matig maar spannend poultje. Op John Jansen na geven ze elkaar weinig toe. Jansen winst al zijn partijen en eindigt op precies 1.000. John Mieras, Addy Eckel en Ton Hoeman geven elkaar alleen op gemiddelde wat toe met respectievelijk 1.021, 0.729 en 0.698.

poule 3. Jan de Visser met 6 en Ko de Jonge maakte de dienst uit in deze poule. Martin de Koster en Hans de Rijke deelde de onderlinge partijpunten maar werden uitgeschakeld.

poule 4. Kees Nuijten stak er met kop en schouders bovenuit met 6 punten en 1.415. Ellie Blaas bleef Ad Koster en Rob Dekker royaal voor met resp. 4, 2 en 0 punten. 

Hoofdtoernooi poule 1.
Martin de Bel was ongenaakbaar en won al zijn partijen. Rudy van de Rest verloor er een van De Bel maar won de andere 2 en gaat dus mee naar de tweede ronde. Voor  Daniel Mulder en Ton Goudzwaard zit het toernooi er al op.

poule 2.
Ook Kees Vermeulen liet zien zin te hebben in de hoofdprijs. Hij stelde tenminste zijn kandidatuur, bleef ongeslagen en noteerde 1.974. Danny Meuldijk liet routiniers Kees van de Sluijs en Stoffel Schipper achter zich.

poule 3.
Ook hier ging een routinier en zelfs oud-winnaar eruit, Jan Breedijk. Wie het wel haalden zijn Adri Verwest en Leo Willeboordse, ook al zo iemand die tot het meubilair van het toernooi behoort met elk 4 punten.

poule 4. 
Peter Minderhoud stak er met 1.805 bovenuit al verloor hij wel op 1 punt van Joop Nijsse. Peter Tilroe gaat ook met 4 punten met hem naar de tweede ronde.Nijsse en John Mieras mogen volgend jaar nog eens een poging wagen. 
poule 5. 
Theo de Looff werd poule winnaar al moest hij naast zijn twee overwinningen wel een zware nederlaag slikken tegen Rinus Schot (3-25).  Desondanks redde Schot het niet en werd derde. De tweede plaats ging naar Jan de Visser die alleen van De Looff verloor. Kees van Gessel bleef net als Schot op 2 punten steken.

poule 6. 
Ook hier een poule waarin de krachten niet al te ver uiteen liepen. Eddy Darquennes won twee van zijn drie partijen en werd poulewinnaar. Ko de Jonge won ook twee keer maar had een lager gemiddelde (1.511 om 1.115). Jan Vos werd met het tweede hoogste moyenne naar huis gestuurd net als Sjaak de Rijke.

poule 7. Kees Geuze liet zien dat er met hem rekening moet worden gehouden. Ongeslagen en met 1.744 werd hij poulewinnaar. Achter zijn rug vond een boeiend gevecht plaats waar uiteindelijk de moyennes de doorslag moesten geven. Immers allen behaalde 6 punten. Gerard Slotema werd tweede met 1,476, Jan Wondergem derde met 1.349 en Kees Nuijten vierde met 1.292.
poule 8. Veel spanning in deze laatste poule van de eerste ronde. Twee spelers met 4 punten en 2 met 2. Kees Boogaard werd met 1.634 en 4 punten poule winnaar op de hielen gezeten door Ad Koster maar met een heel wat lager moyenne, 1.032. Jacco Nieboer werd de schlemiel van de dag. Hij verloor met 1 punt verschil van Koster, bleef ondanks een hoger gemiddelde toch maar derde. Elly Blaas kon in het geweld niet mee al pakte zij ook een partij..
Ronde 2, poule 1.
Jan de Visser was hier heer en meeste en bleef ongeslagen met als beloning een plek in de derde ronde. Ook Kees Boogaard gaat mee. Hij verloor alleen van De Visser. Peter Minderhoud en Rudy van der Rest liggen eruit.

poule 2.
Kees Geuze was oppermachtig en bleef niet alleen ongeslagen maar hield elke partij minimaal 11 punten over. Adri Verwest gaat mee naar de derde ronde en Ko de Jonge en Danny Meuldijk nemen afscheid.. 
poule 3.
Kees Vermeulen had vandaag en in de naaste toekomst snode plannen. ongeslagen en met 1.765 werd hij poulewinnaar. Gerad Slotema en Eddy Darquennes vochten een verbeten duel uit om de tweede plaats sat op moyenne werd gewonnen door Slotema, 1.352 om 1.138. Beide spelers hadden 3 punten. Leo Willebroordse ging puntloos af.
poule 4.
Hier stak Peter Tilroe weer eens zijn neus aan het venster. Zonder puntverlies en met 1.765 meld ook hij zich als kanshebber. Martin de Bel ging met hem mee naar de volgende ronde. Van hem zijn ze ook nog niet af. Van Ad Koster en The de Looff wel.
vijfde t/m achtste plaats:
Kees Geuze - Jan de Visser 14-30, 11, Martin de Bel - Peter Tilroe 25-30, 24
7-8 pl. De Bel - Geuze 30-23, 10
5-6 pl. Tilroe - De Visser 18-30, 21.
eerste t/m vierde plaats:
Kees Boogaard - Adri Verwest 28-40, 15, Kees Vermeulen - Gerard Slotema 40-33, 26.
3-4 pl. Kees Boogaard - Gerard Slotema 33-40, 31.
1-2 pl. Kees Vermeulen - Adri Verwest 40-33, 28.
Eindstand: 1. Kees Vermeulen, 2. Adri Verwest, 3. Gerard Slotema, 4. Kees Boogaard.
Ook hier een spannende finale van twee clubgenoten zelfs. Kees Vermeulen bevestigde zijn goede vorm en won verdiend de finale en het toernooi. Het was zijn tweede sinds 21 jaar!
Realisatie: TiDi Graphics