WB Blankenberge 2019

Berry Dallinga beet, bijna in zijn achtertuin de spits af van de Zeeuwse deelnemers.
Dat werd geen onverdeeld succes want al na de eerste partij was duidelijk dat hij zou worden uitgeschakeld. Op grond van zijn optreden niet meer dan terecht. Het was bar slecht tegen de Belg Philip Coenen, 24530 in liefst 45 beurten en 0.555 gemiddeld. De tweede partij was een stuk beter waardoor hij nog een beetje waardig kon afsluiten. Tegen een andere Belg Stef van Hees werd het 30-30 in 30. Dan maar even gelet op de Belgen die in de Zeeuwse teams uitkomen zoals Koen Saver, Steven van Acker, Andy de Bondt, Ronny Brants, francis Forton, Bart Ceulemans en Peter de Bakker.
Laatstgenoermde kwam, nog altijd in topvorm op de proppen met twee fraaie overwinningen en ging als beste speler van de eerste dag naar de tweede kwalificatie. Bart Ceulemans werd een soortgelijk optreden als dat van Dallinga. Slecht dus. Hij verloor van De Backer met 30-9 in 20 en won weliswaar de tweede partij de Duitser Pichler maar in liefst 50 beurten. Koen Saver speelde zijn eerste pot gelijk tegen landgenoot Leslie Menheer in ook al een dramatisch slechte partij, 30-30 in 55 en verloor zijn tweede tegen De Bondt met 19-30. Die verloor op zijn beurt van Menheer en ligt er ook uit.
Op de tweede dag mochten instromen: net als , Ronny Brants, Steven van Acker en Francis Forton. Laatstgenoemde begon met een prima zege op Dave Christiani 30-24 in 21 en met later op de dag nog tegen Rui Costa.
Van Acker miste drie matchballen tegen Eddy Willems en betaalde daarvoor de rekening met 29-30 in 31. Zijn tweede was beter met winst op Garonnat 30-19 maar of het genoeg gaat zijn valt te vrezen.
Brants verloor zijn eerste partij van Philipoom met 25-30 in 29 en moet vrezen voor een langer verblijf. Zeker met een tweede tegenstander als Kim J.S. in het vooruitzicht. Hierin toonde Brants zijn klasse door de Koreaan met 30-16, in 19 te verslaan, maar moet dan in de wachtkamer om te zien wat die tegen Kim doet.
De Backer begon zijn tweede optreden met een riante zege op de Turk Bas, 30-13 in 23 en moet nog tegen Lars Dunch.

Sylvia Eckel en Ronald van Geyt beleefde weinig lol aan hun optreden. de eerste partij was van allebei slecht ook al kwam Van Geyt dichtbij en had hij zelfs kans op een remise maar miste in de na beurt bij 28-30 voor de Portugees Silva. Eckel verloor met 11-30 van Volkan Cetin. De tweede speelde ze beiden beter maar ook weer niet genoeg voor winst. Eckel ging hard onderuit tegen de Oostenrijker Kahofer met 30-1`0 in 24 en van Geyt met 15-30 in 20 tegen de Spanjaard Zapata.
Dustin Jäschke van Treva 1 redde het niet een ronde verder te komen hij won en verloor een partij maar 0.976 was niet goed genoeg. Peter de Backer gaat op de ingeslagen weg verder met twee fraaie overwinningen. Eerst met 30-17 in 18 op de Spanjaard Montes en later 30-21 in 12 op de Griek Papakonstantinou

Realisatie: TiDi Graphics