WB Veghel 2019

Joey de Kok ronde verder in Nederlandse wereldbeker

VEGHEL - In de eerste Nederlandse wereldbeker driebanden sinds tien jaar, in Veghel, heeft Joey de Kok zich geplaatst voor de volgende kwalificatieronde.

Joop van den Oudenhoven 20-10-19, 22:40 Bron: PZC

Zijn eerste partij tegen de jonge Deen Nicolai Jensen verliep nog wat stroef en werd ternauwernood in de na beurt gelijk gespeeld, 30-30 in 36 beurten. Zijn tweede partij tegen de Koreaan Sung-Taek Jung was van een andere orde. De Kok haalde in 21 beurten verschrikkelijk uit en liet de Aziaat op 17 staan. Maandag komt hij opnieuw in actie en ook Ronald van Geyt gaat dan van start.De

 

De Kok moet meerdere erkennen in De Backer

Joey de Kok begon ijzersterk aan de tweede speeldag van de wereldbeker driebanden in Veghel, maar kon het karwei uiteindelijk niet afmaken. De biljarter uit Lewedorp leek gisteren op weg naar de volgende kwalificatieronde, tot hij in het laatste pouleduel met Peter de Backer hard onderuit ging.

JOOP VAN DEN OUDENHOVEN

In zijn eerste wedstrijd won Joey de Kok op overtuigende wijze van de Duitser Hans Joachim Roestel (30-22 in 26 beurten). Roestel slaagde er vervolgens wel in om van De Backer te winnen, waardoor De Kok er met nog één duel te spelen op papier heel goed voor stond. In het onderlinge duel met De Backer ging het echter goed fout.

De Backer, de laatste aanwinst van eredivisionist Dallinga.com, vocht voor zijn laatste kans en redde in het laatste pouleduel het vege lijf. De Kok verloor in 21 beurten, met 14-30. Voor De Backer was dat voldoende om op de eerste plaats in de poule te eindigen. De Kok werd uiteindelijk derde en was daarmee uitgeschakeld.

Bijzonder slecht

Ronald van Geyt werd ook uitgeschakeld in Veghel. De biljarter uit Hansweert begon bijzonder slecht aan zijn toernooi en verloor zijn eerste partij met 29-30 - in maar liefst 77 beurten - van de Fransman Daniel Garonnat. Van Geyt wist zijn tweede partij wel te winnen, maar die overwinning hielp hem niet naar de volgende ronde.

JOOP VAN DEN OUDENHOVEN

Nadat eerder al Joey de Kok en Ronald van Geyt werden uitgeschakeld in de eerste Nederlandse Wereld Bekerwedstrijd sinds tien jaar in Veghel was het nu de beurt aan Sylvia Eckel.

Zij bleek in haar eerste partij een maatje te klein voor de ijzersterke Turk Muhammed Cavusoglu: 14-30 in 25 beurten. De tweede partij was de Koreaan Bong Chul Kim haar tegenstander en dat werd opnieuw een nederlaag, nu met 11-30 in 24. Eckel na haar eliminatie: ,,Met 0.500 kan ik tevreden zijn. Nu genieten van de andere partijen.''

Realisatie: TiDi Graphics