top event

Biljart Top Event 2011

 

300_a1_poster_biljart_herselman.jpg

 

 

Op deze pagina vindt u vanaf heden alle informatie betreffende het tweede Biljart Top Event in De Vroone in Kapelle. Het Event dat dit jaar één dag beslaat wordt georganiseerd op vrijdag 26 augustus. Adres: De Vroone: C.D. Vereekestraat 74, 4421 CD Kapelle.

In het dorp staan op de betreffende dag richtingsborden die het u gemakkelijk maken De Vroone te vinden.

Het Event maakt deel uit van de organisatie van De Kapelse dag die 27 augustus op de rol staat.

De organisatie dankt de Gemeente Kapelle voor hun bijdrage en medewerking en het Delta Zeeland Fonds voor hun bijdrage.
Ook de Stichting Kapelse Dag verdient een dankwoord net als alle sponsoren met naam genoemd op deze website (rubriek sponsors) en in de speelruimte.

Het programma van 26 augustus ziet er als volgt uit:

 

Programma: vrijdag 26 augustus

14.00 - 15.00 uur : Clinic voor groepen 8, basisscholen gem. Kapelle o.l.v. Jean Paul de Bruijn, Martin Spoormans en Glenn Hofman

15.15 – 16.15 uur : Interland jeugdspelers Nederland – België demonstratie door Glenn Hofman - Andy de Bondt

 

16.30 – 17.30 uur : Interland rolstoelbiljarten Nederland – België demonstratie door Jan Versprille – Johan Grimon

 

18.00 – 19.30 uur : Buffet voor genodigden

 

20.00 - 20.30 uur : Demonstratie bandstoten door Dick Jaspers en Zeeuwse trots Jean Paul de Bruijn
20-30 - 22.30 uur: Demonstratie driebanden door regerend Europees en Wereldkampioen Dick Jaspers

 

3 abonnees van de Provinciale Zeeuwse Courant spelen een set tegen Jaspers (voor aanmelding let op aankondiging in pzc)
2 gelukkigen spelen een set tegen Jaspers op grond van een lezersactie in de Kapelse Dag-krant georganiseerd door de organistie van de Kapelle Promotie

 

Voor meer informatie zie www.biljartenzeeland.nl

voor vragen: joop@biljartenzeeland.nl  of  jopou@zeelandnet.nl

 

Wij zijn er als organisatie trots op u dit spektakel te mogen en kunnen aanbieden én dat we erin zijn geslaagd de regerend en kersverse Europese en Wereldkampioen driebanden Dick Jaspers in Kapelle aan u te kunnen te presenteren.

 

Entree gratis.

 

De organisatie is in handen van Joop van den Oudenhoven.

 

 

Biljartgala in Kapelle met tal van toppers

  zaterdag 20 augustus 2011 | 07:20

Dick Jaspers was ook vorig seizoen te gast in Kapelle. foto Willem Mieras

Dick Jaspers was ook vorig seizoen te gast in Kapelle. foto Willem Mieras

KAPELLE - Na een korte zomerstop nemen de biljarters de keu weer ter hand.

De beste driebanders komen eind augustus in actie tijdens een wereldbekertoernooi in Zuid-Korea. Daarna wachten de nationale competities. Als opwarmertje is volgende week vrijdag (26 augustus) een biljartgala in Kapelle.

Het Biljart Top Event in de Vroone beleeft zijn tweede editie. Vorig jaar nam het evenement twee dagen in beslag, dit keer is vanuit financieel oogpunt voor één dag gekozen. Het programma is er echter niet minder om. Organisator Joop van den Oudenhoven uit Goes heeft tal van topspelers gestrikt. Zo zijn onder anderen wereldkampioen Dick Jaspers, Glenn Hofman, Martin Spoormans en Jean Paul de Bruijn van de partij. ,,Het gaat om de promotie van de biljartsport'', stelt Van den Oudenhoven.

Er is vrijdag 26 augustus voor ieder wat wils. Zo komen onder meer de jeugd en de rolstoelbiljarters in actie. De dag begint met een clinic voor de groepen acht van de basisscholen in de gemeente Kapelle. ,,We verwachten zo'n 75 leerlingen'', zegt Van den Oudenhoven. ,,We hebben Joey de Kok (veertien jaar) uitgenodigd om te laten zien dat je op jeugdige leeftijd al aardig op het biljart uit de voeten kan.'' Jean Paul de Bruijn, Martin Spoormans en Glenn Hofman zijn bij de jeugdclinic betrokken. Jan Versprille en Johan Grimon verzorgen een demonstratie rolstoelbiljarten. Hierna komen bandstoten en driebanden aan bod.

Het programma: 14.00-15.00 uur: clinic voor groepen 8 basisscholen met Jean Paul de Bruijn, Martin Spoormans en Glenn Hofman; 15.15-16.15 uur: Interland jeugdspelers Nederland-België ,demonstratie door Glenn Hofman-Andy de Bondt; 16.30-17.30 uur: Interland rolstoelbiljarten Nederland-België. demonstratie door Jan Versprille-Johan Grimon; 20.00-20.30 uur: demonstratie bandstoten door Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn; 20-30-22.30 uur: Demonstratie driebanden door Dick Jaspers.

 

 

Tweede Biljart Top Event in Kapelle

Gepost door Frits BAKKER op 21 augustus 2011 op www.kozoom.com
Tweede Biljart Top Event in Kapelle

© Archief
Joop van den Oudenhoven, de organisator van het Top Event in De Vroone.

KAPELLE – Joop van den Oudenhoven uit Goes is niet alleen zelf biljarter, promotor van het spel als biljart verslaggever van de Provinciale Zeeuwse Courant, hij heeft er ook voor gezorgd dat De Vroone in Kapelle een prachtige, nieuwe locatie is voor het team van Martens Cleaning, dat in de eredivisie speelt.

Vorig jaar organiseerde hij voor het eerst ook het Biljart Top Event in De Vroone, vrijdag (26 augustus) staat de tweede editie op het programma. Joop: ,,Het wordt weer een evenement waarvan jong en oud kunnen genieten met demonstraties en clinics. Ik hoop dat we net zo veel succes hebben als vorig jaar, toen er heel veel bezoekers waren.’’

Het Top Event heeft een gevarieerd programma, waarin topspelers als Dick Jaspers, Jean Paul de Bruijn, Glenn Hofman en Martin Spoormans in actie komen. Ook zijn er demonstraties van jeugdspelers, spelen twee rolstoelbiljarters een partij tegen elkaar en zijn er clinics waarin jeugdspelers les krijgen van toppers.

Het programma in De Vroone is:
14.00-15.00 uur: Clinic voor groepen van de basisscholen door Jean Paul de Bruijn, Martin Spoormans en Glenn Hofman.
15.15-16.15: Interland jeugdspelers Nederland-België: Glenn Hofman tegen Andy de Bondt.
16.30-17.30: Rolstoel interland Nederland-België tussen Jan Versprille en Johan Grimon.
20.00-20.30: Demonstratie bandstoten door Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn.
20.30-22.30: Demonstratie driebanden door Europees en wereldkampioen Dick Jaspers.

Voor meer informatie kijk op www.biljartenzeeland.nl

 

De dag zelf:

Een prachtig succes. 96 kinderen van lagere scholen uit Schore, Kapelle en Wemeldinge bleken heel enthousiast te zijn over de clinics. De kinderen waren over vijf tafels verdeeld met de begeleiders Jean Paul de bruijn, Martin Spoormans, Glenn Hofman, Kai de Zwart en de voorzitter van het district Delta Zuid West Piet verschure. Laatstegenoemde veegde het zweet van zijn voorhoohfd na een uur intensief bezig zijn met 17 kinderen. Alle begeleiders waren blij met de beleangstelling van de kinderen en er kwamen maar liefst al vijf aanmeldingen binnen om deel te gaan nemen aan jeugdtrainingen en activiteitenm. Een ongekenbd succes. Wie ziei dat de jeugd niet was te porren voor de biljartsport. Het vervolg is aan het jeugdproject van de Stichting SDZ.
Veel belangstelling was er ook van kijkers al tijdens de middagsessie met de jeugdclinics, de jeugdinterland en de rolstoel interland en de rolstoelinterland zat er een pak volk maar 's avonds bij de demonstratie van Dick Jaspers die ook nog zes setjes sppelde tegen mensen uit het publiek telden we meer als 130 toeschouwers. Een schiterend aangeklede zaal en volgepakt met kijkers zorgde voor een geweldige ambiance.
Voor velen reden om uit te kijken naar volgend seizoen.

Een paar sfeerbeelden:

300_dsc_0034.jpg 300_dsc_0028.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Dick Jaspers en De Bruijn zijn klaar om aan de set bandstoten                Glenn Hofman en Andy de Bondt vooraanvang van
te beginnen die door Jaspers zal worden gewonnen met                   hun partij driebanden waarin Hofman de sterkste was.
50-38 in 8 brt. Hs serie allebei 20.

 

 300_jeugdclinic_kapelle.jpg

300_dsc_0014.jpg                

 Kai de Zwart laat zien hoe het moet                                                           Glenn let op of het goed gaat.              
Zijn pupillen en Jan Versprille kijken toe.
Foto's Frits Bakker

 

 

 

De jeugd gaat van acquit

PZC  zaterdag 27 augustus 2011


KAPELLE - De jeugd ging gistermiddag van acquit bij het biljartgala in Kapelle.

Het Biljart Top Event in de Vroone te Kapelle werd geopend met een clinic voor de groepen 8 van de basisscholen. Maar liefst 90 leerlingen kregen les van topbiljarters als Jean Paul de Bruijn (foto), Martin Spoormans en Glenn Hofman. Het was een mooie opening van een dag die in het teken stond van de promotie van de biljartsport. Organisator Joop van den Oudenhoven uit Goes had tal van prominenten naar Kapelle gehaald. Zo verzorgden Jan Versprille en Johan Grimon een demonstratie rolstoelbiljarten. In de avonduren was het de beurt aan wereldkampioen Dick Jaspers. De biljarter uit Sint Willebrord liet zien hoe het driebandenspel in elkaar zit en speelde ook nog enkele setjes driebanden tegen enkele biljartliefhebbers. foto Willem Mieras

 

De kinderen van lagere scholen uit Schore, Kapelle en Wemeldinge bleken heel enthousiast te zijn over de clinics. De kinderen waren over vijf tafels verdeeld met de begeleiders Jean Paul de Bruijn, Martin Spoormans, Glenn Hofman, Kai de Zwart en de voorzitter van het district Delta Zuid West Piet Verschure. Laatstgenoemde veegde het zweet van zijn voorhoofd na een uur intensief bezig zijn met 17 kinderen. Alle begeleiders waren blij met de belangstelling van de kinderen en er kwamen maar liefst vijf aanmeldingen binnen om deel te gaan nemen aan jeugdtrainingen en activiteiten. Een ongekend succes. Wie zei dat de jeugd niet was te porren voor de biljartsport? Het vervolg is aan het jeugdproject van de Stichting SDZ.
Veel belangstelling was er ook van kijkers al tijdens de middagsessie met de jeugdclinics, de jeugdinterland en de rolstoel interland zat er een pak volk maar 's avonds bij de demonstratie van Dick Jaspers die ook nog zes setjes speelde tegen mensen uit het publiek telden we meer als 130 toeschouwers. Een schitterend aangekleedde zaal en volgepakt met kijkers zorgde voor een geweldige ambiance.
Voor velen reden om uit te kijken naar volgend seizoen.  

Voor foto overzicht (foto's van Frits Bakker en José van Rijsbergen) zie rubriek foto's/Biljart Top Event

De organisatie bedankt iedereen die heeft meegewerkt aan het welslagen van het Biljart Top Event.

Met name subsidieverleners als Delta Zeeland Fonds en Gemeente Kapelle, alle sponsoren, medewerkers, zaalhouders en niet te vergeten de bezoekers. Zij allen maakten er een mooi biljartfeest van.

Realisatie: TiDi Graphics